О нама

Добра школа, је мала дестилерија која је настала релативно скоро али која негује породичну традицију производње ракија више од четири генерације. Смештена под обронцима Цера и у долини река Јадра и Дрине, који су у историји оставиле значајан траг на наш народ, наша дестилерија као и наши воћњаци, пиши историју у квалитету али и у вечности коју носе планина, реке, злато и ракија, чије су вредности непролазне.

Са два воћњака од укупно 1200 стабала, узгајамо и производимо ракије аутентичних укуса од квалитетних домаћих сорти крушке и шљиве из долине Јадра и дуње узгајане од стране наших коопераната из Бачке, стварамо везу и пријатељство које само ракија може да створи, али и ракију која представља несвакидашњи ужитак за сва чула.


Solarnaut rakija sa zlatom prostor 1


Solarnaut rakija sa zlatom destilerija 1

gold brush

Solarnaut rakija sa zlatom prostor 5



gold brush

Укусе аутохтоних врста воћа са подручја Мачве, Бачке и Подриња, „Добра школа“ по рецептима искусних породичних мајстора овог племенитог, традиционалног пића, обогатила је јестивим 23 каратним златним листићима које ће задовољити укусе правих дегустатора који знају да цене квалитет, укус и луксуз.

Уникатан препознатљив дизајн од амбалаже, етикете и паковања ракије, па до приче коју бренд „Соларнаут“ носи – бира путнике који до свог циља долазе винувши се у висине златне звезде. Природни састојци плодне земље и аутохтоних врста шљиве, брескве, крушке и дуње, паковане су у стакло и брендиране модерним дизајном и квалитетном штампом.

Златне ракије „Соларнаут“ производ су за савремене конзументе, истанчаног укуса, који цене квалитетан укус, модеран дизајн и стреме новим изазовима које сусрети носе.

Простор за дегустације и пословно окружење чини простор индустријског дизајна у Петроварадину у непосредној близини Петроварадинске тврђаве и центра Новог Сада. Простор је отвореног типа, погодан за пробање производа, али и догађаје за мање групе (пословне састанке, промоције, видео пројекције, догађаје из области културе, тим билдинге, …).

Потврду квалитета произведених ракија дао је Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду. Јестиво злато је у исхрани одобрено од стране ЕУ и САД, а у складу је и са законском регулативом Републике Србије као додатак храни (шифра Е175, регулисано Правилником о адитивима) и тестирано је од старне Noris Blattgold GMBH, Немачка. Конзумирање јестивог злата документовано је као антиоксидант, те уз укусе традиционалних пића представља квалитетан, оригиналан и јединствен поклон за посебне тренутке.





gold brush